Välkommen till vår hemsida!

Bellmansällskapet i Finland verkar för att hålla Carl Michael Bellmans minne levande. På dessa webbsidor hittar du lite fakta om Bellman och om vår förening.

I föreningen har vi sedan 1976 arbetat med att ordna aktiviteter om och kring Bellman. Det kan vara seminarier, bussutfärder och föreningskvällar med sångframträdanden eller föredrag av kunniga personer.

Bellmansällskapet i Finland är ett tvåspråkigt sällskap och har i dag 115 medlemmar. Föreningens aktiviteter är öppna också för personer som inte är medlemmar, men du måste anmäla ditt intresse i förväg. Om du vill bli medlem eller har en fråga kan du skriva till oss på e-postadressen: info@bellman.fi eller skriva ett meddelande här nedan.

"Medlem i sällskapet kan vem som helst bli som visar intresse för Bellmans verk" (ur anteckningarna från det förberedande mötet år 1973).

 

Skriv siffran 4 med bokstäver:
Aktuellt 2021

To 18.11.2021 kl. 17.30 Kulturafton på Lyceumklobben

Historikern Märta Norrback berättar om nyutkomna verket Hushållsbok för Stensböle gård. Vi inleder kvällen klockan 18.00 och har ”insläpp” mellan kl. 17.30 och 18.00. Under kvällen äter vi också en lite supé med rätter inspirerade av Stensböle 1700-talskök. Ta med egen dryck, och reservera 25 euro för maten. Anmälningar till 
info@bellman.fi
senast den 15 november
.
Läs mer om programmet på sidan Aktuellt.

Foto: SLS.

 


”Vi arbetar för att främja kännedomen om Carl Michael Bellman och hans diktning i Finland.”